PODPROGRAM 2019 – efekty
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Damnicy z terenu województwa pomorskiego przy współpracy Bankiem Żywności w Słupsku realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie grudzień 2019 – wrzesień 2020.
Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, sok jabłkowy, powidła śliwkowe);
skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju),
cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
tłuszcze (olej rzepakowy),
dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).
3. Pomoc żywnościowa trafiła do 310 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa pomorskiego.
4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
5. W ramach Podprogramu 2019 dla 15 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 4 warsztaty edukacyjne w ramach działań towarzyszących:
edukacji finansowej - 1 spotkanie dla 5 uczestników
żywieniowo dietetycznych – 1 spotkanie dla 3 uczestników
Kulinarnych – 1 spotkanie dla 4 uczestników
Niemarnowania żywności – 1 spotkanie dla 3 uczestników
Innych działań aktywizujących - 0 spotkań dla 0 Uczestników
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Damnicy
ul. Górna 8
76-231 Damnica
tel +48 59 811 32 48
fax +48 59 811 32 48
NIP: 839-201-45-95
REGON: 005311058
Strona internetowa współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego