Podsumowanie realizacji Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 Podprogram 2016

DODANO: 2017-08-01 13:49:24

PODPROGRAM 2016 – efekty

 

  1. W ramach POPŻ Podprogram 2016, który był realizowany w okresie sierpień 2016 - czerwiec 2017 współpracowaliśmy z Bankiem Żywności w Słupsku.

  2. Program był skierowany do osób potrzebujących, o niskich dochodach do których trafiły takie produkty jak makaron jajeczny 5 kg, ryż biały 5 kg, herbatniki 2 kg, mleko UHT 9 l, ser podpuszczkowy dojrzewający 2,4 kg, groszek z marchewką 3,20 kg, fasola biała 3,20 kg, koncentrat pomidorowy 1,28 kg, powidła śliwkowe 1,20 kg, gulasz wieprzowy z warzywami 4,25 kg, filet z makreli w oleju 1,36 kg, szynka drobiowa 2,70 kg, szynka wieprzowa 0,3 kg, pasztet wieprzowy 0,16 kg, cukier biały 4 kg, olej rzepakowy 4 l.

  3. Za naszym pośrednictwem pomoc żywnościowa trafiła do 380 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.

  4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

    • 12,2625 ton żywności;

    • 1750 paczek żywnościowych;

    • 0 posiłków;

  5. W ramach Podprogramu 2016 nasi podopieczni korzystający z pomocy żywnościowej uczestniczyli w działaniach towarzyszących. W ramach tych działań uczestniczyliśmy łącznie w 4 warsztatach edukacyjnych, w których udział wzięło 71 osób.

  6. Rodzaje warsztatów:

  • Ekonomiczne - 1 spotkanie dla 11 uczestników

  • Żywieniowe – 2 spotkania dla 38 uczestników

  • Kulinarne – 0 spotkań dla 0 uczestników

  • Niemarnowanie żywności – 1 spotkanie dla 22 uczestników